Diskusia o úrade ministra zahraničia - Bonse, Eric
Rozhodnutie o vytvorení siete diplomatických zastúpení EÚ vo svete predpokladá vznik Úradu ministra zahraničných vecí EÚ koncom roka 2006. Očakávanie náročnej diskusie k postaveniu a kompetenciám úradu, personálnemu obsadeniu, otázkam dôchodkového zabezpečenia a pod.