Poradenstvo: Finančná matematika - Šturc, Boris, 1961-
Sporenie. Praktické príklady a ich riešenia. Pri predpoklade, že v pravidelných intervaloch budeme ukladať pevné sumy, máme vypočítať, koľko usporíme spolu s úrokmi za dané obdobie. Sporenie môžeme rozdeliť: podľa úrokovacieho obdobia (sporenie krátkodobé a dlhodobé), podľa doby ukladania peňažnej sumy (sporenie predlehotné, polehotné).