Partnerské vzťahy v distribučných kanáloch a možnosť vzniku konfliktov v nich - Trška, Viliam
Konflikty, ktoré môžu vzniknúť v distribučných kanáloch - horizontálne a vertikálne konflikty. Horizontálne konflikty - vyskytujú sa medzi firmami na tej istej úrovni distribúcie - tzv. cenová vojna, kde profitujúcou stranou je spotrebiteľ. Vertikálne konflikty - vyskytujú sa častejšie a vznikajú medzi rôznymi členmi kanála na rôznej úrovni. Ide najmä o konflikt, ktorý sa vytvára pri dohadovaní obchodných a dodacích podmienok. Firma Procter & Gamble, jej najčastejšie typy konfliktov : výrobca verzus veľkoobchodník, výrobca verzus maloobchodník.