Stratégia úspešného uzavretia obchodu prostredníctvom obchodného zástupcu - Forejt, Rastislav
Úspešné uzavretie obchodu je podmienené aj použitím vhodnej stratégie. Významnú úlohu ďalej zohráva obchodný zástupca, ktorý musí poznať náplň a cieľ stratégie a riadiť sa podľa nej. Najdôležitejšie okruhy stratégie: vyhľadávanie a posudzovanie potenciálnych zákazníkov, príprava obchodného zástupcu na nadviazanie kontaktu so zákazníkom, nadviazanie kontaktu so zákazníkom, prezentácia a demonštrácia produktu, zvládnutie námietok zákazníka, samotné uzatvorenie obchodu, starostlivosť po uskutočnení predaja. Úlohy a praktický postup obchodného zástupcu.