Finančná matematika - Šturc, Boris, 1961-
Dôchodky - pravidelné platby, ktoré sa nazývajú anuity. Rozlišujeme: dôchodok predlehotný a polehotný, dočasný a večný, bezprostredný a odložený. Praktické príklady a ich riešenia, kde sa predpokladá, že úrokovacie obdobie a interval vyplácania dôchodkov sú rovnaké.