Za neúspechom fúzií treba hľadať v prvom rade ľudský faktor - Horníková, Zuzana
Úspešnosť a neúspešnosť fúzií firiem. Dôležitú úlohu pri fúziách zohráva ľudský faktor. Personálni manažéri zdôvodňujú úspešné fúzie udržaním si kľúčových zamestnancov. Fázy postfúziovej integrácie. Obsadzovanie riadiacich postov. Fúzie konkurentov. Najťažšia úloha fúzie - integrácia manažmentu a podnikových kultúr. V úvodnej fáze fúzie treba byť ticho, no pri integrácii treba komunikovať.