Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb za rok 2004 - Borodovčák, Michal
Rok 2004 bol prvým rokom uplatňovania nového zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. V priebehu roka došlo k viacerým zmenám v legislatívnej úprave tohto zákona, ktoré sa premietnu do vyčíslenia daňovej povinnosti za rok 2004. Konkrétne išlo o zákony č. 177/2004 Z.z., č. 191/2004 Z.z., č. 391/2004 Z.z., č. 538/2004 Z.z. a č. 539/2004 Z.z. s nadobudnutím účinnosti v priebehu roka 2004. S účinnosťou od 1. 1. 2005 vstúpili do platnosti zmeny, ktoré priniesol zákon č. 659/2004 Z.z. a niektoré z ustanovení tohto zákona ovplyvnia výšku daňových povinností a najmä spôsob ich vysporiadania už za zdaňovacie obdobie roku 2004. Ilustračný príklad pre výpočet základu dane.