Finančná stabilita - faktory a opatrenia - Tözsér, Tomáš
Identifikácia a analýza faktorov, ktoré môžu v dlhodobom horizonte, t. j. po prijatí eura, pôsobiť v smere prehrievania slovenskej ekonomiky s potenciálnymi negatívnymi dôsledkami pre finančnú a ekonomickú rovnováhu. Prehriatie ekonomiky a úverový boom. Faktory rizika pre finančnú stabilitu na Slovensku. Prílev kapitálu. Rast dostupnosti úverov. Význam očakávaní. Účinnosť menovej politiky ako nástroja makroekonomického riadenia.