Dopad európskej legislatívy na malé a stredné podniky po vstupe SR do EÚ - Strižencová, Michaela
Z hľadiska európskej legislatívy zameranej na kategóriu malých a stredných podnikov ako i zabezpečenie rôznych foriem podpory a zvýhodnení z prostriedkov EÚ je dôležitá kategorizácia podnikov podľa ich veľkosti. Členenie podnikov podľa Prílohy 1 nariadenia ES č. 70/2001 aplikácii článkov 87 a 88 Zmluvy o založení ES o podpore štátu malým a stredným podnikom. S účinnosťou od 1. januára 2005 je určujúcou definícia uvedená v odporúčaní Európskej komisie o definícii mikropodnikov, malých podnikov a stredných podnikov č. 2003/361/EC. Malé a stredné podnikanie v SR.