Európska akciová spoločnosť - krok vpred? - Janáčová, Katarína
Pôsobenie spoločností v priestore EÚ a kooperácia jednotlivých spoločností z rôznych členských štátov na ráža na právne, psychologické a daňové problémy. Harmonizácia obchodného práva ustanovená v článku 44 Zmluvy o EÚ rieši niektoré problémy, stále však prevláda národný prístup nad komunitárnym. Odpoveď na otázku, či znamená Európska akciová spoločnosť (SE - Societas Europea) pri riešení tohto principiálneho problému krok vpred. Príloha: Chcete si založiť European Company? (Právne normy upravujúce SE a založenie SE.