Efektívnosť environmentálnych investícií - Romančíková, Eva
Základné metódy hodnotenia efektívnosti vecných investícií. Efektívnosť investícií a ich meranie. Metódy kvantifikácie efektov z realizácie environmentálnych investícií. Analýza nákladov a úžitku. Prístupy k meraniu efektov pri absencii trhov. Priame a nepriame metódy. Metóda ocenenia pôžitkov (Hedonic pricing method). Metóda hodnotenia eventualít (Contigent valuation method). Metóda určenia funkcie škody.