Možnosti využití metody Monte Carlo při tvorbě stochastických ekonomických modelů - Arencibia, Orlando
Otázky využitia exaktných metód v ekonómii a manažérskom rozhodovaní. História vzniku a využívanie metódy Monte Carlo. Generátory pseudonáhodných čísel. Spôsob modelovania rôznych stochastických rozdelení a použitie počítačových nástrojov k simulácii vytvorených modelov a analýza výsledkov. Použitie metódy Monte Carlo v ekonomickej praxi.