Odpustenie sankcií - Beňová, Marcela
Od 1. 1. 2005 sú novelou zákona o správe daní nanovo upravené podmienky a postup pri povoľovaní úľavy, resp. pri odpustení sankcie (penále, zvýšenie dane, úrok, sankčný úrok, pokuta), a to tak pre príslušný daňový orgán, ako aj pre daňový subjekt. Zachováva sa sociálny aspekt. Nepriama štátna pomoc.