Polovica ľudí myslí pri hypotéke na tradičné banky - Kláseková, Martina
Hypotéka na kúpu bytu alebo domu a výber príslušnej banky. Existuje desať hypotekárnych bánk, klienti zužujú svoj výber len na zopár najznámejších bankových domov. Konkurencia medzi bankami poskytujúcimi hypoúvery. Znalosť vybraných hypobánk. Menej známe banky musia na svojom marketingu viac zapracovať. Vekové zloženie klientov. Výhodnejšie podmienky by mal klient získať vo svojej hlavnej banke, ktorá ho už pozná. Vzdelanie a príjem pri poznaní hypotekárnych bánk.