Európska menová únia z pohľadu teórie optimálnej menovej oblasti - Gonda, Vladimír
Teória optimálnej menovej oblasti (Optimal currency area - OCA). Prínosy a náklady vstupu do menovej únie. Empirické štúdie týkajúce sa vstupu do menovej únie. Je Európska menová únia (EMÚ) optimálnou menovou oblasťou? Kritika EMÚ. Novým členom únie bol povolený odklad zavedenia eura ako spoločnej meny.