Európsky sociálny model - Šmihula, Daniel
Otázka sociálnej starostlivosti z historického hľadiska. Rovnaká hodnota ľudského života podľa koncepcie všeobecných ľudských práv.Modely sociálneho zabezpečenia v euro-americkom civilizačnom kontexte. Liberálny model, konzervatívno-korporativistický, sociálno-demokratický, komunistický a reálno-socialistický model.