Stratégia a priebeh ekonomickej transformácie na Slovensku - Morvay, Karol, 1973-
Hlavné teoretické prístupy k transformácii postsocialistických ekonomík. Ciele ekonomickej transformácie. Rozdiely v prístupoch k transformácii. Politická ekonómia reforiem a reformné stratégie. Trhy a alokačné zmeny. Zmeny v spravovaní - pohľad na privatizáciu a prístup k reforme vlády. Vývoj a zbližovanie koncepcií v priebehu transformácie. Kvantitatívne odlišnosti jednotlivých etáp transformácie ekonomiky Slovenskej republiky. Počiatočná fáza transformácie v prostredí česko-slovenskej ekonomiky. Stratégia transformácie v období hľadania tzv. slovenskej cesty (1993-1995). Plné rozvinutie princípov tzv. slovenskej cesty transformácie v období 1996-1998. Etapa posilňovania štandardných princípov (obdobie od roku 1999). Redefinovanie princípov v období 1998-2002 a druhá vlna depolitizácie ekonomiky. Nástup pokročilejších reforiem.