Zvyšování konkurenceschopnosti evropských vysokých škol; rozbor prvků ovlivňujících konkurenceschopnost - Roth, Oto
Zmeny na trhu vysokého školstva, autonómia a a konkurencia ako základné prvky vysokoškolskej politiky. Ekonomizácia inštitúcií terciárneho vzdelávania. Konkurencia na trhu terciárneho vzdelávania. Autonómia inštitúcií terciárneho vzdelávania. Koncepcia konkurencieschopnej vysokej školy.