Započítanie na finančných trhoch - Baláž, Peter
Pojem započítanie - jeden zo spôsobov zániku záväzkov (občiansky zákonník). Ekonomické vnímanie započítania. Jednotlivé druhy započítania na finančných trhoch: započítanie platieb (payment netting), započítanie nováciou (netting by novation), započítanie na účte (account netting), vyrovnanie pozícií (close-out netting), jednostranné započítanie ( legal rights of set-off), klíring (clearing).