Podnik ako predmet právneho vzťahu a jeho právna úprava - Hudecová, Eva
Vznik a vývoj pojmu "podnik". Podnik, ako ho chápe súčasná slovenská legislatíva. Niekoľko poznámok k teórii právnych vzťahov. Právne vymedzenie pojmov podnikateľ a firma. Podnik ako predmet právneho vzťahu. Právna úprava organizácie podniku.