Benchmarking národních železničních podniků - Štěrba, Roman
Podstata benchmarkingu. Uplatnenie projektu benchmarking v Medzinárodnej železničnej únii. Každoročný výskum a vyhodnocovanie zhromaždených údajov členských železničných spoločností. Cieľ benchmarkingu v železničných spoločnostiach. Komparatívna analýza ukazovateľov ako sú: miera zadlženia, krytie stálych aktív, prevádzková pridaná hodnota na zamestnanca, rentabilita obratu a iné.