Finančné zdroje na správu nestačia
Z analýzy súčasného stavu múzeí, galérií a prezentácie kultúrnych hodnôt. Počet a stav múzeí a galérií na Slovensku. Zlé klimatické podmienky. Nedostatočné ošetrenie zbierok. Stále expozície. Zníženie príspevkov. Zlé ekonomické postavenie múzeí a galérií.