Koncepčné východiská diskusie "Fóra poradenstva EÚ: vzdelávanie dospelých " - Kostolanský, R.
Súčasné iniciatívy vlády SR v implementácii Memoranda o celoživotnom vzdelávaní pre oblasť poradenstva (Kľúčová výzva č. 5). Poradenstvo ako nástroj zvýšenia konkurencieschopnosti ekonomiky SR. Poradenstvo ako súčasť prevencie sociálneho vylúčenia. Poradenstvo ako dominatná súčasť služieb zamestnanosti. Požadované trendy zmien k naplneniu dokumentov vlády: od profesijného poradenstva k celoživotnému poradenstvu. Regionálny rozmer poradenských služieb. Organizačné zabezpečenie diskusného "Fóra poradenstva". Diskutované témy a partneri "Fóra poradenstva".