Úvahy o novele Zákona o konkurze a vyrovnaní - Ďurica, Milan
1. augusta 2004 nadobudol účinnosť zákon č. 411 z 30. júna 2004, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní v znení neskorších predpisov a ktorý bol predložený ako poslanecký návrh. Účelom tejto právnej úpravy je zabrániť zneužívaniu námietky zaujatosti. Nestrannosť a nezaujatosť sudcu. Nestrannosť súdu v Dohovore o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Právna povaha schôdze konkurzných veriteľov a jej rozhodnutí. Procesné úkony súdu na schôdzi konkurzných veriteľov.