Změny v oblasti samostatné fiskální a monetární politiky plynoucí z členství České republiky v Evropské unii - Bachanová, Veronika
Vstup krajín do EÚ vytvoril určité hranice samostatnej fiškálnej a monetárnej politiky. Nutnosť plnenia konvergenčných kritérií vytvára limity samostatnej stabilizačnej politiky. Vstup do eurozóny bude znamenať faktickú stratu monetárnej politiky ako nástroja stabilizácie hospodárstva. Obmedzenie fiškálnej politiky v podobe konvergenčných kritérií bude po vstupe do eurozóny nahradené Paktom stability a rastu. Ekonomická teória a makroekonomická hospodárska politika. Medze fiškálnej a monetárnej politiky ČR. Medze fiškálnej a monetárnej politiky plynúce z členstva v EÚ.