Zahraničný obchod SR: bude horšie, aby mohlo byť lepšie - Vaňo, Vladimír
Vývoj zahraničného obchodu Slovenska od roku 2003. Striedanie aktívnej a pasívnej obchodnej bilancie. Vývoj slovenského vývozu a dovozu. Nárast priamych zahraničných investícií v r. 2004. Dynamika technologických importov. Stabilizácia medziročnej negatívnej dynamiky pri vozidlách, lietadlách, plavidlách a dopravných zariadeniach. Pokles vývozu automobilov a ich komponentov v r. 2004. Najväčšou mierou k rastu vývozu prispeli popri strojoch a zariadeniach hutnícke a ropné produkty. Predpoklad exportnej dynamiky na r. 2005.