Odhodlanie oživiť Lisabon otestuje už smernica o službách - Schönwiesner, Roman
Summit EÚ na konci marca 2005. Schválenie dohody o reforme Paktu stability a rastu. Zámer oživenia Lisabonskej agendy. Nastolenie témy o začiatkoch rokovaní s Chorvátskom. O najväčší rozruch na summite sa postaral návrh smernice o liberalizácii poskytovania služieb v rámci vnútorného trhu EÚ. Problém kľúčového pravidla "krajiny pôvodu". Potreba naštartovania Lisabonskej agendy.