OSN čaká horúca jeseň - Slovák, Kristian
Organizácia Spojených národov (OSN) ako globálna platforma zaostáva za svojím poslaním. OSN potrebuje reformu. Generálny tajomník Kofi Annan požaduje dôslednú transformáciu, nielen čiastkové zmeny - snaha napraviť naštrbenú povesť organizácie. Reformné návrhy obsiahnuté v dokumente Vo väčšej slobode - smerom k rozvoju, bezpečnosti a ľudským právam pre všetkých. Snaha znížiť extrémnu chudobu a hlad. Otázky bezpečnosti a terorizmu. Snaha rozšíriť Bezpečnostnú radu OSN.