Svobodné bankovnictví - návrhy reforem centrálního bankovnictví - Müller, Robert
Doterajšia analýza ukazuje, že rozdiely medzi jednotlivými prístupmi teoretikov slobodného bankovníctva ležia v oblasti metodológie, teórie peňazí a monetárnej teórie hospodárskeho cyklu rakúskej školy. Odlišné chápanie cieľov a kontextov jednotlivých reformných návrhov. Odlišný právny postoj k chápaniu peňazí. Identifikácia a vysvetlenie príčin rozdielneho prístupu k spôsobu krytia súkromných peňazí. Názorové prúdy teoretikov slobodného bankovníctva. Spor nominalistického vs. metalistického poňatia peňazí.