Global consequences of sustainable development of agriculture - Svatoš, Miroslav
Aktuálnosť hľadania ciest k udržateľnému rozvoju potvrdzuje rozsiahly celosvetový program - Ekosystémové hodnotenie milénia, ktorého zámerom je zmapovať a následne monitorovať zdravie planéty. Príspevok je zameraný na rôzne aspekty nezastupiteľnej úlohy poľnohospodárstva vzhľadom k udržateľnému rozvoju na úrovni rozvojových a vyspelých krajín a na regionálnej a globálnej úrovni.