Some model approaches of natural resources efficiency evaluation - Tvrdoň, Jiří
Problematika trvalo udržateľného rozvoja z hľadiska efektívneho využívania prírodných zdrojov. Prírodné zdroje sú faktorom tvorby ako bežných ekonomických hodnôt, tak aj stability životného prostredia. Analýza ukázala, že klasické makroekonomické ukazovatele sa prejavujú v tzv. ekologickom prahu ekonomických činností. Jeho úroveň však nie je fixná a výplýva z faktorov uvedených v príspevku.