Organic agriculture as one of aspects of multifunctional agriculture - Brožová, Ivana
Začlenenie českého agrárneho sektoru do spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ znamená aj aplikáciu tzv. "Európskeho modelu poľnohospodárstva". Bola vytýčená nová stratégia koncepcie agrárnej politiky, podľa ktorej sa mení orientácia českého agrárneho sektora tak, že význam získavajú aj ďalšie funkcie, predovšetkým v oblasti environmentálnej a sociálnej, teda mimoprodukčné, kým doteraz bol sektor zameraný iba na funkciu produkčnú. V posledných desaťročiach dochádza k veľkému rozmachu ekologického poľnohospodárstva na celom svete, ale i v Európe. Ekologické poľnohospodárstvo tak reaguje na stále silnejúce požiadavky spotrebiteľov na kvalitnejšie a bezpečnejšie potraviny.