New possibilities of identifying social capital for its use in sustainable rural development - Lošťák, Michal
Predpoklady trvalo udržateľného rozvoja vidieka. Jedným z nich je sociálna prijateľnosť rôznych projektov či programov. Sociálny kapitál je sledovaný vo vybraných obciach. Metóda obsahovej analýzy pri rýchlej identifikácii sociálneho kapitálu. Testovanie možností tejto metódy má praktický význam pre pripravovateľov rozvojových projektov a odpovedá požiadavkám Svetovej banky na nové spôsoby merania sociálneho kapitálu.