Fuzzy expert marketing-mix model - Aly, Shady
Popis výkonnej metódy pre nastavenie marketingového mixu. Metóda silne využíva relevantnú znalosť experta a expertízy prostredníctvom fuzzy systému pre podporu rozhodovania, ktorý je uspôsobený tak, aby periodicky dynamicky nastavil marketingový mix v súlade so zmenami podnikateľského prostredia. Navrhnutá metóda je obzvlášť vhodná pre turbulentné podnikateľské prostredie so spústou náhodných, neurčitých a neistých premenných, čo je typické pre agro-potravinársky komplex. Metóda je dostatočne obecná pre použitie aj v iných sektoroch. Metódu možno považovať za fuzzy expertný systém pre určenie hodnôt marketingových rozhodovacích premenných.