Veřejné knihovny a podpora z veřejných rozpočtů v České republice - Dufková, Eva
Knižnice ako inštitúcie verejného záujmu. Historický vývoj a súčasný stav. Prehľad vybraných ukazovateľov verejných knižníc v ČR v rokoch 1993-2003. Prenikanie internetu a elektronickej komunikácie do činnosti verejných knižníc. Medzinárodná podpora verejným knižniciam. Výdavky na kultúru zo štátneho rozpočtu a z územných rozpočtov v ČR. Prehľad programov podpory knižniciam. Vplyv reformy verejných financií na knižnice.