Kto za dopravu zodpovedá, nech ju aj objednáva - Sedlák, Miro
Regionálnu dopravu by mali mať na starosti regióny - tak autobusovú, ako aj vlakovú. Presun regionálnej vlakovej dopravy na kraje je pokračovaním prenosu kompetencií verejnej správy na samosprávy. Presun železničnej dopravy na kraje má byť postupný. Účelová dotácia štátu na železničnú regionálnu dopravu. Vytvorenie integrovaných dopravných systémov. Stratia sa železnice z regiónov? Systém objednávania výkonov na zabezpečenie dostatočnej dopravnej obslužnosti. Prímestská a diaľková autobusová doprava.