Obce chcú buď aj pôžičku, aj dotáciu, alebo nič - Sedlák, Miro
Žiadosti o podporu zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) - fond v r. 2005 vyčerpal svoje možnosti za dva mesiace. Pôžičkový systém pre nájomné byty je naviazaný na dotačný program ministerstva výstavby. Kľúčová podpora výstavby nájomných bytov podľa koncepcie bytovej politiky je pre obce a od r. 2004 aj neziskové organizácie. Znižovanie pôžičiek na výstavbu rodinných domov či kúpu nových bytov. Pre solventnejších je možnosť získania komerčného úveru.