Zmäkčený Pakt stability a rastu - Pressburg, Adrian Peter
Zavedenie jednotnej európskej meny - eura a s tým spojené ambície predstihnúť pozíciu amerického dolára. Sľubné začiatky eura a úloha Európskej centrálnej banky. Pakt stability a rastu stanovujúci podmienky dozoru nad verejnými financiami. Reforma Paktu. Nenaplnené očakávania vedúcich členských štátov EÚ.