Systémový prístup vo vedeckom bádaní - Filkorn, Vojtech
Význam ekonomických systémov pri pochopení a predpovedaní priebehu reálneho hospodárskeho diania. Systém ako množina presnými spôsobmi usporiadaných prvkov, teória systémov, systémovosť. Ekonomické systémy, predmet ekonomického skúmania - ľudská ekonomická činnosť. Budovanie ekonomického systému. Konečnosť každého ekonomického systému.