Systémy a ich správanie - Moravčík, Alexander
Systém, jeho štruktúra a správanie. Systém ako vzťah časti a celku. Ekonomický systém, vzťahy v hierarchickej štruktúre. Teória chaosu, základné pojmy z ktorých vychádza: entropia, equilibrium, chaos a ich definície. Nepredpovedateľnosť v teórii chaosu. Investičná reprodukcia technickej základne a entropia. Teória chaosu nahrádza determinizmus nelineárnosťou. Teória chaosu a ekonomické systémy. Univerzálnosť teórie chaosu pre všetky procesy je pochybná a nereálna.