Od chudoby k sociálnemu vylúčeniu - Džambazovič, Roman
Od chudoby k sociálnemu vylúčeniu. Kvalitatívna a kvantitatívna zmena chudoby - objavuje sa nová chudoba. Nový sociálny fenomén - sociálne vylúčenie. Zhrnutie: Posun od chudoby k sociálnemu vylúčeniu. Pokusy o operacionalizáciu sociálneho vylúčenia. Koncept sociálneho vylúčenia v agende EÚ. Legislatívny rámec a dokumenty. Od boja proti chudobe k politike sociálnej inklúzie. Politika inklúzie v EÚ.