Uplatňovanie princípu jedného bankového povolenia v slovenskom bankovom sektore - Korčušková, Erika
Nadobudnutím platnosti zmluvy o pristúpení SR do Európskej únie nadobudli účinnosť niektoré ustanovenia zákona č. 483/2001 Z.z. o bankách týkajúce sa princípu jedného bankového povolenia (tzv. single passport). Podmienky využitia a spôsoby uplatnenia jedného bankového povolenia. Bankové činnosti špecifikované v tzv. zozname vzájomne uznávaných činnosí. Postup pri zámere zahraničných poskytovateľov bankových služieb pôsobiť na území SR. Podnikanie členských krajín Európskeho hospodárskeho priestoru na Slovensku v rámci jedného bankového povolenia. Zoznam poskytovateľov voľných cezhraničných bankových služieb.