Vývojové trendy vo svetovej ekonomike a kapitálových trhoch - Chovancová, Božena
Vývojové trendy a tendencie, ktoré v súčasnej dobe ovplyvňujú ekonomiky a transformačné procesy na Slovensku a v krajinách zemí V 4. Technologické zmeny. Charakteristické črty novej ekonomiky a zmeny, ktoré prináša do mechanizmu fungovania hospodárstva. Ekonomika verzus kapitálové trhy. Vývoj reálnej ekonomiky a akciového trhu. Špekulatívne bubliny. Fázy procesu nafúknutia a spľasnutia špekulatívnej bubliny. Technologická bublina. Reštrukturalizácia ekonomík krajín V 4 a dopad na ich kapitálové trhy. Komparácia vývoja odvetvovej štruktúry HDP krajín V 4: Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska s vývojom indexmi akciového trhu týchto zemí.