Transformačno-systémové modelovanie hospodárstva - Choluj, Vladimír
Modelové vyjadrenie logickej štruktúry transformačných systémov hospodárenia ľudskej spoločnosti : prírodno-spoločenská podstata transformačných systémov hospodárenia, transformačné systémy materiálno-energetických hospodárskych informácií, transformačné systémy spoločenských hospodárskych transformácií, transformačné systémy v rozdeľovacom, výmennom a peňažnom hospodárstve, transformačné systémy spotrebných hospodárskych transformácií, výkonného a ovládacieho hospodárstva, transformačné systémy komplexného hospodárstva. Disponovanie komplexným modelom hospodárstva je predpokladom na riešenie vnútrosystémových úloh hospodárstva. Metodológia modelovania transformačných systémov využíva formy postupov a prostriedkov matematicko-logického modelovania a nadväzujúce poznatky teórie riešenia úloh.