Podnikové stratégie a zahraničné investície - Polednáková, Anna, 1957-
Proces analýzy zahraničných investícií. Finančné hodnotenie zahraničných investícií. Hlavné manažérske rozhodnutia. Trhové nedokonalosti ako základ existencie medzinárodných spoločností. Kategórie strategických motívov, ktoré vedú spoločnosti k rozhodovaniu investovať v zahraničí. Udržiavanie a transferovanie konkurenčných výhod na domácom trhu. Paradigma OLI a internacionalizácia. Defenzívne investovania. Rozhodovanie o tom, kde investovať a ako investovať. Pojem strategická aliancia.