Speciální metody zkoumání dynamických vlastností systémů - Botlík, Josef
Pri skúmaní systémov v procese systémovej analýzy existuje mnoho metód a spôsobov, závislých na požadovaných výsledkoch analýzy. Metódy štruktúrovanej analýzy. Metóda analýzy funkčnej štruktúry. Metóda informačných tokov. Analýza dátovej štruktúry. ER model (entít a relácií). Metódy popisu správania. Jacksonova metóda. Metóda stavových diagramov. Petriho siete ako prostriedok popisu dynamických systémov.