K ambíciám jednotnej európskej meny - Rašo, Michal
Vytvorenie Európskej menovej únie - historicky ojedinelá udalosť s vážnymi politicko-ekonomickými dôsledkami. Štrukturálne reformy a zmeny v makroekonomickom prostredí. Dôležitá úloha Európskej centrálnej banky. Euro - vážna výzva voči dominantnému doláru. Zjednocovanie EÚ prostredníctvom Európskej menovej únie. Zavedenie eura na Slovensku 1.1.2009.