Niektoré aspekty aplikácie systémového prístupu v riadení hospodárstva - Červeňan, Štefan
Systémy, vybrané systémové pojmy a vzťahy. Funkčne organizované systémy. Vybrané matematicko logické vzťahy v systéme. Identifikácia dominantného a podnetového prvku. Pôsobenie systémových väzieb. Systémové a kybernetické modely v sociálnych systémoch.