Zdaňovanie negatívnej spotreby v Slovenskej republike - Zubaľová, Alena, 1959-
Význam a postavenie selektívnych spotrebných daní. Harmonizácia spotrebných daní v rámci prístupového procesu do EÚ. Harmonizácia spotrebných daní obmedzujúcich negatívnu spotrebu v SR. Spotrebná daň z tabaku a tabakových výrobkov uplatňovaná v EÚ a v SR. Spotrebná daň z tabaku a tabakových výrobkov verzus ochrana nefajčiarov. Spotrebná daň z alkoholických nápojov, liehu, vína a piva.