Systémový prístup v lesníckej politike - Šálka, Jaroslav
Hospodársky a politický systém ako súčasť spoločenského systému. Vzťahy medzi ekologickým, hospodárskym a politických systémom. Systémový prístup ponúka metodologický aparát na popísanie a objasnenie základných charakteristík lesníckej politiky.